Bonenrolletjes: haal rechte, even lange, sperziebonen af, kook ze 6 minuten in water met zout en giet ze af. Vorm van 8-15 sperziebonen, afhankelijk van de dikte, een bosje, wikkel er een dun plakje Coburgerham omheen (even bijsnijden) en bak, eerst op de naad en dan op de andere kant, het spek knapperig.
.
Bonenhussel: pel 10 slalotjes en halveer ze, stroop de blaadjes van 3 takjes tijm, haal 500 gr sperziebonen af en halveer ze diagonaal. Roerbak in 2 el boter de uitjes zacht en glazig, schep de bonen en tijm erbij en roerbak 5 minuten, knijp er 1 teen knoflook boven uit. Strooi er naar smaak wat zout en peterselie over.
Gemengde bonen:Haal 350 gr sperziebonen af, snijd ze in schuine stukjes en kook ze met 175 gr diepvrieserwtjes 5 minuten. Warm 1 blik reuzen- of boterbonen mee. Fruit een gesnipperd uitje in wat olie, schep de bonen erdoor. Meng 4 el créme fraîche met 4 el tomaten pesto en schep dit op de bonen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |